0 商品數量
售價:HKD 0.00

月球燈蛋糕
 

月球燈蛋糕?呢款蛋糕就係由28歲嘅網店店主Sherane所創辦,由網店成功上舖,下月進駐油麻地。

月球燈蛋糕除左外型美觀之外,味道亦不比酒店師傅差。
月球燈下係一個忌廉蛋糕,Sherane 會跟據客人要求而做出唔同顏色之強糕,有實色或間條等唔同嘅效果。蛋糕有四層,鬆軟嘅海綿蛋糕同內餡梅花間竹,外層再塗上軟滑嘅忌廉,口感豐富,又唔會太過甜膩。蛋糕一共有四款內餡,有別於一般附糕味道,包括:朱古力榛子醬、海鹽香蕉、士多啤梨同藍莓芝士。



 

   
   
去年,Sherane同朋友去長沙灣學整月球燈之後,就諗到將月球燈放喺蛋糕上做裝飾,亦喺月球燈上面印上字句。月球燈蛋糕就咁誕生。

之後Sherane將月球燈蛋糕放上Instagram售賣,後來訂單愈接愈多,要由凌晨起就要焗定蛋糕底,而且佢堅持唔加防腐劑,每次交收前兩小時先會加工入盒,以確保蛋糕新鮮。由於訂單愈接愈多,於是佢下定決心,同`搭檔喺油麻地租左一間地舖,開設實體店。亦不斷推出新產品以迎合大眾。

Sherane(IG:little.miss.cakey)

資料來源 i Money
 


  




Copyright © 2019 MI Club. 關於我們 | 聯絡我們 |私隱政策| 版權所有 不得轉載